søndag 16. mai 2010

Stamsund - Stamsund i Lofoten

Stamsund er et tettsted på øya Vestvågøy i Lofoten, hvor det bor 1016 fastboende innbyggere. Dette stedet er kanskje det viktigste fiskeværet idag, med Aker Seafoods J.M Johansen A/S og Nordland Havfiske A/S som de viktigste bedriftene innenfor fiskerinæringen.

Stamsund har et yrende kulturliv med Figurteateret i Nordland i spissen.Stamsund internasjonale teaterfestival arrangeres i år for 10. gang, med stor suksess. Det kommer folk fra alle land for å delta på denne festivalen. Du finner også en rekke kunstnere, 2 kunstgalleri og et krigsmuseum. Om vinteren er alpinbakken et populært sted å være. Det var her The Artic Challenge foregikk, med Terje Håkonsen.

Ingenting er vakrere en å se magiske Lofoten fra dekk på hurtigruten, når den anløper havna. Om sommeren kommer det på tusenvis av turister for å oppleve den ville og vakre naturen i Lofoten.

I Stamsund finner man to rorbuanlegg, Ytterviks Rorbuer og Stamsund Robuer ( Skjærbrygga), og et vandrehjem/fiskarheimen Havly. Det er også flere private som leier ut rorbu til tilreisende. Hotellet i Stamsund ble asylmottak fra 01.09.09 . Stedet kan by på flotte naturopplevelser i både fjell og til havs, og dere bør absolutt dra en tur hit, når dere tar turen til Lofoten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar