søndag 16. mai 2010

Nusfjord Rorbuer - En fantastisk opplevelse

Nusfjord er Norges eldste og best bevarte fiskevær, beliggende på Flakstadøya i Flakstad kommune, Lofoten, Nordland. I Nusfjord har det vært drevet fiske siden midten av 1800-tallet, men idag eg det hovedsaklig turismen som er hovednæringen. Hver sommer besøker tusenvis av turister Nusjord, og enkelte dager kan det være så mange som 30-40 busser innom dette gamle fiskeværet.


Nusfjord rorbuer eies idag av en investorgruppe fra Trondheim. De har tilført ny kapital, noe som har vært nødvendig. Idag selges det nye rorbuer i Nusfjord, med en kvadratmeter pris opptil 40.000,- kroner. Men primærnæringen er turisme, etter at fiskeriet ble mere usynlig. Idag finner du bare et fåtall aktive fiskebåter i Nusfjord, mens tidligere på 80-tallet var det yrende fiskeri på stedet.

Nusfjord Rorbuer er et av de mest populære stedene å besøke i Lofoten. De aller fleste som kommer til Lofoten, tar turen innom Nusjord, og det er ikke uten grunn. Nusfjord ligger i naturskjønne omgivelser omringet av stupbratte fjell som stiger opp rundt det flotte rorbuanlegget

I Nusfjord kan en oppleve kontrasten mellom ro og stillhet, og storhavet med dramatikk og sjarm. Nusfjords unike beliggenhet og atmosfære er et viktig varemerke for Lofoten.

Nusfjord rorbuer tilbyr fisketurer,rorbuer,dykking,havrafting,klatring,kunst,sølvsmie og så mye mere. Her kan du finne noe for enhver smak. Ingenting er bedre en å sitte på kaia foran rorbua, og nyte en nytrukket kopp kaffe, mens du kjenner den friske havluften.

Nusfjord anbefales på det sterkeste, hvis du skal på rorbuferie til Lofoten i sommer.


Nusfjord rorbuer får 6 av 6 stjerner av oss, full pott med andre ord.

Dette stedet må bare oppleves på nært hold. Vi garanterer at det vil være et minne for livet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar