fredag 7. mai 2010

Overnatting i Lofoten

"Overnatting i Lofoten"

Hvis du noen gang har tenkt deg til Lofoten, fins det utallige mange plasser du kan overnatte! Du kan overnatte på noen av hotellene vi har i Lofoten, noen av rorbuene, eller hvis du skal reise hit med bobil eller campingvogn så er det også campingplasser for det. Overnatting i Lofoten er veldig populært, og i høysesongen kan det være vanskelig å få plass spesielt i rorbuene. Man må være ute i god tid hvis man vil sikre seg plass til ferien i rorbu.
Det er mange rorbuanlegg i Lofoten. Det er rorbuanlegg i Laukvik, Nyvågar, Stamsund, Mortsund, Skreda, Ballstad, Nusfjord, Sund i Flakstad, Sørvågen, Reine og Å i Lofoten. Nyvågar rorbuanlegg ligger ved Lofotakvariet i Kabelvåg. I stamsund ligger den kjente burekka som er et av de mest fotograferte motivene i Lofoten. Det som er spesielt med burekka er den karakteristiske røde og grønne fargen. Og så er det Nusfjord som er utav de eldste rorbuene i Lofoten. Rorbuene på Å ligger ved det flotte fiskeversmuseet, Å er også spesielt på sin måte fordi de har klart og bevare den gamle bygningsmassen.


Alle plassene der rorbuanleggene ligger er det stort sett fiskeriaktivitet på vinterstid. Her blir det hengt fisk på gjeller, som blir tørket og solgt til italiensk delikatessemat. Så hvis du velger overnatting i Lofoten på vinterstid kan du oppleve det verdenskjente Lofotfiske.


"Skrevet av Anja"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar