mandag 24. mai 2010

Severdigheter i Lofoten - Alt du trenger å vite om Lofoten

Lofoten er et vakkert sted i Nordland fylke i Norge med inspirerende natur og frisk luft. Det er et distrikt berømt for sin fiskeri kultur. Med god utsikt, til forfriskende atmosfære, rolig miljø og beste plassene, Lofoten Island er et fremragende valg for ferier. Lofoten ligger i Nord-Norge(Nordland) og dekker Vågan, Flakstad, Røst, Vestvågøy, Værøy og Moskenes.

Hvis du planlegger din ferie til Lofoten vil du bli glad å lese at det tilbys klatring, fjellklatring, sykling og fiske muligheter. Austvågøya og Moskenesøya er de beste stedene for klatring og fjellklatrings aktiviteter.
På grunn av populariteten til Lofoten øyenes sykkelruter, arrangeres  "The Lofoten Insomnia Race Sykling" hvert år.

For å gjøre ferien enda mer hyggelig og minneverdig følger en liste over steder der du kan besøke på din reise i Lofoten:

1. Fiskemuseumet på Sund: Dette museet er absolutt verdt å besøke. Den ble åpnet som en privat samling av Hans Gjertsen og Petra i 1964, men nå er det med Tor-Vegard Mørkved. Den mest kjente elementene i dette museet er smijern dekorative skarv, båtmotorer innsamling og tradisjonelt brukte båter. Også  Galleri Ambolten (articrafts samling), i museet er verdt å besøke. Det vil faktisk være en stor opplevelse for deg å besøke og nyte Sund Fiskerimuseum.

2. Reine Senter for Kunst og kultur: En vakker samling av kunstverk av kunstnere; Reine Kultursenter har ett fullt galleri (Galleri Eva Harr) dedikert for verkene til kunstneren Eva Harr. Mens kunst av ulike kunstnere vises fra tid til annen.


3. Det Norske Fiskeværsmuseum: Dette museet ble etablert tilbake i 1989. Hovedideen bak etableringen var å få inn den rike fiske kulturen i Norsk Fiskeværsmuseum fra de siste 200 år. Derfor ved stepping inn til museet, og til og med omgivelsene, vil gi deg en følelse av å være i den arkitektoniske og gamle innstillingen.

4. Ingeborgs Keramikk: Ligger i Sørvågen, Moskenes, Ingeborgs keramikk verkstedet er helt fantastisk. Det fine med denne workshopen ligger i det faktum at hvert element presentert i verkstedet er laget fra grunnen  av ved hjelp av forskjellige teknikker som forming, dreiing, coiling etc.


Det er verdt å se andre steder også ,inkludert Dagmars Dukke-og leker,  Lofoten Tørrfisk Museum,og glasshytta etc. Dermed er Lofoten et vakkert sted å besøke og nyte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar