lørdag 1. mai 2010

Rorbuer - rorbuferie - Hvorfor er det så populært?

Jeg undres hvorfor rorbuer har blitt så veldig populært. Folk er villige til å grave dypt i lommeboka for å få kjøpt seg en rorbu. Hva er det med disse buene som er så spesiellt? Er det at den ligger ved havet, eller er det dens historie som overnattingsted for fiskerne? Fakta er at verdi og poularitet har bare økt med årene.

Rorbuer idag er både av gammel tradisjonell type og nyoppførte . Jeg personlig liker den gamle rorbustilen best, hvor man ser de grove materialene som er blitt brukt tidligere. Mens andre liker nybygg stilen, hvor robua har alt det man finner hjemme i sitt eget hus.

Rorbuer finner man langs hele Norskekysten, hvor det tidligere har vært bedrevet fiske. Disse blir idag primært benyttet til utleie, eller til egen fritidsbolig.  Å overnatte i rorbu er faktisk noe som må oppleves, og som vi anbefaler på det sterkeste. Å titte ut over havet, mens morgen kaffen nytes ute på kaia er forfriskende. Du kjenner den friske havlufta, måkene som flyr over taket, mens bølgene bruser mot land.
Du kjenner en indre ro i kroppen.

I Lofoten finner du mange rorbuer som leies ut. Som regel er det også båtutleie i nærheten .
Steder som kan anbefales er Reine , Nusfjord , Kræmmervika  , Henningsvær  og mange andre.

Men vi må jo ogå anbefale å leie rorbu hos oss:-)

http://www.lofoten-rorbuopplevelser.no/rorbuutleie.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar