lørdag 17. juli 2010

Kveitefiske i Nappstraumen - Tid for kveitemiddagI Nappstraumen er det mye kveite for tiden. Her om dagen ble det fanget en stor kveite på 60 kg. Dette er ikke uvanlig i dette området. Kveita ligger på bestemte områder i denne straumen. Det er en fantastisk følelse å kjenne at du kjemper mot store krefter fra havbunnen. Mange vet ikke at det er såpass mye kveite i Lofoten, og særlig i Nappstraumen.

Kveite er en ganske fet fiskeart, og som for mange er en delikatesse. Kan tenke meg at kveita på 60 kg , skulle holde til en del middager:-)

Skal du til Lofoten på kveitefiske, er Nappstraumen stedet for deg.

Skulle dere trenge noen flotte matoppskrifter på kveite, kan dere ta en titt her:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrifter.php?mat-ord=Kveite

1 kommentar:

  1. Kan dere som har fått kveite fortelle litt om vilken dybde og vilken sluk dere brukte, og hvordan dere fisket? store rykk opp og ned med stanga eller bare små napp?
    Er litt lei av og fiske etter småfisk med 40g sluk og europris stang, pluss det duger jo ikke dersom man skulle få ein sværing på kroken, så jekk til innkjøp av havstang og tenker at det vil vere mer morro og fiske etter litt stor fisk, og er ivrig på og få mi første kveitefiske, må man uti havgapet eller får man dem inni fjordene og? blir 200g sluk forlite?

    SvarSlett